zaliczenie dnia za pomocą "śmieszka"
Tabela poczynań ku utrzymaniu właściwej wagi w tygodniu 21-27 lipca
Czynniki sprzyjające chudnięciu | Norma | Pon. | Wt. | Śr. | Czw. | Pt. | Sob. | Ndz.. |
1.poziom kal. jadła | <1800 kcal/d | 1 | 1 | . | ||||
2.Skład B.T.W. w jadle | B-20% T=30% W=50% | 1 | 1 | 1 | ||||
3.Spalanie kal. w ćw. sportowych | >400 kcal/d | 1 | 1 | |||||
4.Przestrzeganie postu przerywanego | 8/16 h | 1 | 1 | |||||
5.Długość snu | 7-9 h | 1 | 1 | |||||
6.Nawodnie | 2,6 l/d | 1 | 1 | 1 | ||||
7.Suple- menty | komplet | 1 | 1 | 1 | ||||
Suma punktów dzienna | max 7 pkt. | 6 | 6 | 7 | ||||
Sumy pkt. w miesiącu | narastająco w lipcu=137 | Cały lip.= | Cały sierp.= | Cały wrze.= | Cały pażdz.= | Cały list.= | C69+y grudź.= | Cały rok= |
Efekty dzienne ww. czynników na wagę ciała | Norma | Pon. | Wt. | Śr. | Czw. | Pt. | Sob. | Ndz. |
A. Zaliczanie dziennej normy | Utrzymanie wagi 74 +/- 1 kg | 😍 | 😍 | 😍 |
OBIASNIENIA DO TABELI
1.Narzucamy sobie poziom kal. jadła tak by mieć zgodnie ze wozem
jadło -PPM x1,4-ćwiczenia deficyt np by były spadki na wadze tygodniowo kilogram trza uzyskiwać dzienny deficyt -1000 kcal
2.W jadle należy kierować sie by było oki 20% białka,30% tłuszczy zwłaszcza nie przetworzonych i 50% węglowodanów szacując ze 1 gr tłuszczu to 4 kal a 1 gram białek i węgli to 1 kcal
3.Poziom kal. ćwiczeń narzucamy sobie tak by mieć zakładany deficyt
4.Narzucamy sobie 8 godzinne okienko konsumpcji od rańca do popołudnia a w pozostałych godzinach doby... pościmy
5.Narzucamy sobie 7-9 godziny okres snu
6.Wyznaczamy sobie nawodnienie dziennie na poziomie wg wzoru 0,035x waga (liczone w litrach)
7.Narzucamy sobie komplet suplementów na brak łaknienia przyśpieszony metabolizm i uzupełnienie witamin i mikroelementów
A. Utrzymanie wagi (po osiągnieciu wagi docelowej)w przedziale +/- 1 kg lub zliczenie stałych spadków zgodnie z założeniami deficytu mierzonych codziennie z rańca przed pierwszym posiłkiem